Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata. Reč je o titanijumskom implantatu, koji se ugrađuje u vilicu i nakon nekog vremena stvara čvrstu vezu sa kostima.

Na implantat se postavlja krunica ili pak može da služi kao nosač mosta ili sidrište proteze.

Ova intervencija se izvodi najsavremenijom metodom, zahvaljujući kojoj pacijent već nakon par sati odlazi sa novim osmehom, odnosno dobija fiksne zube, slobodno nepce, veću sposobnost žvakanja i stabilnost.

Postoje i polufiksni radovi, gde se na nekoliko implantata stavlja proteza, ali i ove radove karakteriše stabilnost, a proteze se mogu bez problema skidati i čistiti.
Osnovni cilj implantologije je nadoknada jednog ili više izgubljenih zuba.

U našoj ordinaciji izvodimo tehnike “All on 4” i “All on 6”, zigomatične implante, pterigoidne implante, short implante i sinus lift

All on 4

Kod tehnike “All on 4”, pacijent u jednom danu dobija četiri implantata i privremeni most čvrsto fiksiran za njih. Prednosti ove metode su što je bezbolna, oporavak je brz, a smanjuju se vreme trajanja i broj intervencija, kao i troškovi.

All on 6

Tehnika “All on 6”, primenjuje se kod bezubih pacijenata, odnosno onih koji imaju veoma mali broj zuba bočno, kao i kod pacijenata koji ne žele da nose protezu. U pitanju je fiksirani kompletni zubni luk i šest implantata. Pacijenti se brzo navikavaju na “nove” zube. Inače, ova tehnika je možda i najkompleksnija u stomatologiji, ali je zato i najbolje rešenje za sve one kojima je širok osmeh zaštitni znak.